Yleinen 04.02.2017 Paavali Halonen
Vieraskirja   [ Kirjoita ]

 

Nimi: Pekka Lassila
25.06.2016 16:15
Luin jostakin, että Paavali Halosen jälkeläisistä tehtäisiin sukukirja. Taitaa olla liian suuritöinen eeppos, sillä Halosen jälkeläisiä on Itä-Lapissa ja muualla Lapissa vähintään 50.000 henkilöä. Näin suuri määrä ei mahdu mihinkään kirjaan. Itsellänikin on sukutiedostoissa yli 10.000 Paavali Halosen jälkeläistä. Jos kirja tehdään, lienee järkevää tehdä kirja päälinjoista ilman yksityiskohtaisia sukuluetteloita. Tai, työ olisi mahdollista, jos taulut päättyisivät esim. vuoteen 1915 (henkilötietolain määräykset)
Vastaus:

HEI PEKKA!

Kirja todella on tekeillä, pohdimme juuri mikä materiaalin jako olisi paras. Kyllähän se aika massiivinen opus yksissä kansissa olisikin.

ter. Elle

 

Nimi: Tyyne.Martikainen
Kotisivut: https://ESPOON KIRJAILIJAT/

10.05.2016 12:50
Nousun suku tuli Nousulle Hans Larsson nousun (1642-1732). Nyt olen kuullu tarinan, että veneillä olisi sauvonut kaksi Halosen veljestä, joista toinen sauvoi Kemijokea Martinkylään asti. Minkä olisi tämän kaverin nimi ja tiedot. Saanko apua, että saisin tarinan miehelle nimen.
Vastaus:

HEI TYYNE!

Minä oon nyt kahlannut useampaakin kirjaa ja lähdettä läpi mutta nimeä ei ole missään mainittu, tarinasta tosin on useampiakin variaatioita 🙂 En sitten tiedä onko Ismolla parempaa tietoa tästä Martin ensimmäisestä Halosesta.

Terv. Elle

 

Nimi: Kari Salminen
07.11.2015 22:10
Olen viimeiset viisi vuotta kirjoittanut laajempaan yhteyteen liittyvää tarinaa fiktiivisestä hahmosta, jonka sukujuuret liittyvät Savukosken värriöläisiin ja Halosenniemeen Kemijärven rannoilla. Paavali Halosen ja hänen jälkeläistensä sukujuuret sekä heidän tekonsakin ovat käsittääkseni osoitettu tosiksi, mutta eräs jakso on jäänyt vastausta vaille. Hänet yhdistetään eräänlaisena sotapäälikkönä Vienan ”reissuihin” ja ne lienevät myös tapahtuneet kuvatulla tavalla. Pako Sotajoelle ja siitä lautoilla alas Kemijokea pitkin ovat erinomaista, visuaalista kerrontaa. Osa tarinoista on valitettavasti varsin huteroa.
Kysymykseni, pyyntöni kuuluu: Mikä oli hänen ja muiden suvun miesten yhteys 30-vuotiseen sotaan? Miksi Kemijärvellä puhutaan joskus sotilaskarkuruudesta, ketä sillä tarkoitetaan ja mitä sotaa?
Mistä lähteistä tai vaikkapa vain kertyneestä perimätiedosta löytäisi tähän seikkaan selityksen, jonka ei tarvitse olla kuin mahdollisesti totta, siis löysästi sidoksissa historiallisen aikaan.
Vastaus:

HEI Kari!

Mielenkiintoinen kirjoitusprojekti sinulla 🙂 Itselleni nyt ainakin tulee ensimmäisenä mieleen tarina sotilastakista josta myöhemmin teetettiin takki kahdelle raavaalle miehelle. Ruotujaossahan talo oli mukana ja niistäkin on tarinat erikseen. Nyt täytyy kyllä itsenikin tarkentaa tuohon 30-vuotiseen sotaan kuka siellä on ollut asialla tuohon aikaan… Ilmeisesti sodan ajankohtaa katsoen puhutaan itsestään Paavalista, sehän näyttää melkoiselta karkuruudelta muuttaa kauas Kemin perukoille kuin lähteä Utajärveltä Ruotsin kruunun alla sotimaan kauas kotoa. Menee ehkä hitusen päällekkäin Vienan sotaretki-tarinoiden kanssa tämä 🙂

Elle

 

Nimi: Leila Piisilä
20.02.2015 16:30
Kuolajärven nettisivuille kaipailemme Kuolajärven ja Sallan pitkäaikaisen kätilön Saima Pulskan s.10.8.1908 valokuvaa. Sattuisiko joltakin löytymään, olisimme kiitollisia.
Vastaus:

Kuva saatu sivuille 🙂

 

Nimi: Pekka Valta
13.02.2015 13:57
Sukujureni eivät ole pohjoisessa, mutta mielenkiintoista ainiestoa teillä on kotisivuilla. Sivustojenne tekstifontit ovat kovin vaikealukuisia ainakin Chrome-selaimella. Ehdotan, että siirrytte yhteen selkeään fonttiperheeseen ja jätättä mm. kursiivin käyttämättä normaalitekstissä.
Vastaus:

Kiitos palautteesta Pekka! Koitetaan jatkossa muistaa tämä tekstiasia.

Kuten etusivun alalaidassa on mainittu sivut on rakennettu pohjalle joka tukee Mozilla Firefoxia, siksi toisilla selaimilla katsottuna sivut eivät ehkä näytä siltä kuin pitäisi.

EMY

 

Nimi: AO
29.09.2014 09:57
https://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=30473

 

Nimi: Erkki Kelloniemi
04.05.2014 19:39
Paavali Halosesta on useita tarinoita. Tietääkseni Pekka Salla (ent.kansanedustaja)on tehnyt selvitystyötä Paavalin lähtökohdista. Hänen mukaan Haloset muuttivat Muhoksen seudulle 1500-luvulla Sysmästä. Savolaisekspansiohan ajoittuu Ruotsin pyrkimykseen vallata uusia aleita pohjoisesta vanhan Pähkinäsaaren rauhanraja ylittäen. Paavali Halosen tarinassa kerrotaan olevan myös aktiivinen osallisuus tunnetun Pekka ”Juho” Vesaisen Vienan sotaretkiin. Santeri Ivalon kirjan Juho Vesainen, varmasti kaikki vanhemmat ikäluokat tunteekin. Paavalin Halosesta on lyhyt kuvaus myös arkeologi Hjalmar Appelgreenin muistelmissa. Hän tutki Kemijärven Ämmävaaran kivikautista esiintymää 1800-luvulla. Siihen aikaan vielä Halosen suvun miehet käytivät kuulemma Paavalin sotilassinelliä hääpukunaan. Oli kuulemma ollu sen verran kookas ”pusakka” , että myöhemmin siitä oli tehty takki kahdelle miehelle. Savolainen alkujaan Paavali oli ollut, koskapa Hjalmari kertoo hänen puhuneen savonmurretta. Siihen liittyy tarina, joka osoittaa myös Paavon suhteen uskontoon. Nimittäin Kemijärvellä ei ollut vielä kirkkoa ja seuroja pidettiin Halosen pirtissä. Oli piispantarkastus syksyn aikaan. Pispa piti tulikivenkatkuista saarnaansa, kun Paavali keskeytti: Pojaat, pojaat ! Hopoja halamehessa. Siihen piispa torumaan, että:No, no vanhamies. Kuunnelkaapa tännekinpäin! Paavali vastaa piispalke, että Kuulemma sennii.
Vastaus:

Hieno muistelus Erkki! Vanhat tarinat kiehtovat kovasti ja niitä on aina mukava kuulla ja lukea 🙂

terv. EMY

 

Nimi: Tarja Halonen
09.11.2013 11:34
Mistäpäin Suomea ja milloin Paavali Halonen on pohjoiseen tullut? Kuulun sukuun, jonka ”esi-isä” on lähtenyt neljä sukupolvea sitten Lapinlahdelta ja mennyt Norjan puolelle ja avioitunut siellä. Sukua on täällä pohjoisessa paljon. Onkohan kysymys samasta suvusta?
Tarja Halonen
Vastaus:

Paavali Ollinp. Halonen s. 1555 Muhoksella k. 1645 Kemijärvellä. Puoliso Anna Laurint. s1560 Muhoksella k. 1630 Kemijärvellä. Lapset:

Paavo Halonen

Olli Ollila ent. Halonen

Pekka Pietilä ent. Halonen

———

Sukuseurassa on kyse tämän pariskunnan perillisistä suoraan alenevassa polvessa. En äkkiseltään usko että olisi samoja Halosia esi-isäsi 🙂 Pyydämpäs Ismoa vastaamaan tarkemmin sinulle.

terv. EMY

 

Nimi: Teija
30.05.2013 11:30
tuleeko sivuille sukupuuta tms.
Vastaus:

Hei Teija!

On tulossa sukupuuta kunhan se saadaan julkaisukuntoon, sitä ennen tietoja voi kysellä Ismolta jonka yhteystiedot löytää etusivulta.

Terv. EMY